Fascinuje mě, že se z Digisemestru vyklubal natolik živoucí projekt. I když už jsem si myslel, že jsou hlavní vylepšení pro tento rok dávno na stole, pár dní před koncem přihlášek jsme společně s několika úžasnými lidmi přišli s inovací, která celý projekt posune ještě o kus dál.

Do každého semestru přijímáme 250 studentů, což činí výuku praktických dovedností poměrně obtížnou. Letos jsme tedy kvůli tomu přidali 24 celodenních školení v menších skupinách (každý student se dostane na dvě), tak aby si skutečně všichni na svém počítači osahali reklamní systémy Google Adwords, Seznam Sklik a Facebook Ads.

Teď do celého vzdělávacího procesu přidáváme samostatné práce.

13 týdnů Digisemestru rozdělíme na několik období a na každé z nich zadáme studentům jednu praktickou úlohu. Předmětem úloh bude zpravidla pochopení a správné využití nějaké marketingové technologie. Za správné splnění úlohy pak budeme rozdávat body, které se započítají do závěrečné zkoušky, podobně jako je tomu u některých VŠ kurzů.

Z tohohle nápadu jsem opravdu enormně nadšený, protože letos si studenty konečně skutečně prozkoušíme a oproti minulým ročníkům přidáme na náročnosti. Zkrátka už nepůjde “jen” o to, chodit každou sobotu do školy, poslouchat a pak se naučit na test. Co je ale nejdůležitější: Naši absolventi budou na konci studia nejen mnohem lépe připraveni na vstup na trh marketérů, troufám si říci, že budou mít oproti průměru docela solidní náskok.

Pro představu

Jedna z nejzajímavějších úloh bude postavena na platformě Keboola Connection. I tu mají u nás studenti na celý semestr zdarma a v průběhu studia si vyzkouší extrakci dat ze sociálních sítí, spojení různých datových zdrojů, NLP skrze Geneea.com a následně vizualizaci těchto dat. Je to málo platné, ale digitání marketing je čím dál tím více o datech, jejich správném využití a interpretaci. Tyhle dovednosti se vám budou za krátko rozhodně hodit!

Neméně zajímavé věci chystáme s Filipem Podstavcem v jeho Marketing Mineru. Studenti za pomoci nástroje vytvoří jednodušší analýzu klíčových slov dle zadaného postupu.

Zaměříme se i na Google Analytics a Google Tag Manager. Rád bych, aby každý absolvent uměl nastavit základní účet GTM, vložit do něj kód Google Analytics a navíc třeba měřící kód Smartlooku nebo Facebook Pixel. Podíváme se, zdali studenti zvládli vložit kontejner na správné místo do kódu webu a navíc třeba nastavili měření jednoduchého cíle.

Další takový úkol bude postavený na správném používání nástroje PPC Bee. Spolupráce s technologiemi na Digisemestru ale mimochodem půjde ještě dál – vybraní studenti získají možnost ještě hlouběji studovat např. PPC Bee a následně získat kromě certifikátu Digisemestru i certifikaci tohoto marketingového nástroje. Zní to dobře, že?

Zadání -> Studium podkladů -> Řešení úlohy -> Kontrola -> Zpětná vazba a hodnocení

Jak to celé uděláme? Na začátku úlohy bude vždy stát zadání a odkaz na studijní zdroj. Může jít o speciálně vytvořené instruktážní video nebo oficiální příručku nástroje. Následuje čas na řešení úlohy, což bude zpravidla 14 dní. Všechny úlohy designujeme s šikovnými lidmi okolo nás tak, abychom je mohli kontrolovat automaticky. V případě správného splnění úlohy získá student body, v případě opačném potom zpětnou vazbu. Tu už samozřejmě poskytneme osobně 🙂

I když je celý modul samostatných prací dobrovolný, pokud chcete úspěšně složit závěrečnou zkoušku, bez dokončení alespoň několika z nich se neobejdete.

Deadline přihlášek na Digisemestr je 6. září… Tak co, uvidíme se?

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *