Netřeba příliš opakovat, že současná koronavinová krize dopadá na velkou část businessu. V první linii jsou ubytovací služby, restaurace, travel, doprava ale také odvětví, ve kterém se osobně pohybuji – vzdělávání a konference. V tomto článku se ale samozřejmě nebudu litovat. Situaci je potřeba postavit čelem a udělat maximum, aby nedošlo ke znatelnému snížení námi dodávané hodnoty.

Tedy v případě Digisemestru je naší snahou, aby i přes současnou krizi nedošlo k podstatnému snížení kvality výuky. Pro naše aktuální studenty jsme tedy vydali několik opatření, které adresují aktuální situaci. Sdílím je i veřejně. Pro transparentnost a případně inspiraci dalším projektům.

V odpovědi na současnou krizi:

  1. Dokud nebude možná prezenční výuka, převedeme veškerou sobotní výuku do online prostředí. Zaměříme se na maximální kvalitu streamingu. Pokud to jen trochu půjde (a nebude to znamenat bezpečnostní riziko), budou naši lektoři vysílat ze studia v Prague Startup Marketu. Pokud lektoři budou streamovat od sebe z domova, zařídíme, že budou mít k dispozici profesionální vybavení. Momentálně testujeme vhodnou variantu pro streaming a s největší pravděpoodobností budeme plošně využívat nástroj Zoom Professional.

  2. Nad rámec studijního programu přizveme ještě další osobnosti a specialisty v daných odvětvích a na každý týden zkusíme nachystat nějakou bonusovou přednášku nebo stream. Ty budou probíhat v pracovních dnech, v různých časech. Začneme už příští úterý v 10:00 přednáškou a diskuzí se Zdeňkem Dvořákem o linkbuildingu. Pokud máte v rukávu nějakou zajímavou přednášku/workshop, kterou teď nemůžete přednášet na konferenci, dejte mi vědět (faborsky@gmail.com).

  3. Už tento týden otevřeme studentům přístup do našeho e-learningu. Tam si vyberou jednu ze specializací a budou čerpat další desítky hodin výuky od našich lektorů. Aktuálně sice nemůžeme dotáčet aktualizace, ale ani tak naši studenti o budoucí nové lekce nepřijdou. Prezenční studenti mají doživotní přístup k našim videolekcím zdarma.

  4. Vím, že pro některé lidi online nikdy nenahradí zážitek z klasického docházení na přednášky. I na tohle myslíme. Na dalším ročníku zvýšíme kapacitu sezení a budeme rád, když se naši studenti z roku 2020 přijdou některé soboty vynahradit osobně.

  5. Nemůžeme se potkávat, seznamovat a bavit se osobně. S tím jde teď těžko něco dělat, ale dáváme si závazek to vynahradit. Jakmile to bude možné, nějaká ta setkání studentů i s našimi lektory začneme pořádat. A samozřejmě i zde platí, že jste jako studenti zvaní i na veškeré party i jiné akce pořádané v rámci příštího běhu Digisemestru.

  6. Naši studenti mají přístup ke všem videozáznamům z předchozích Marketing Festivalů. Mohou tak v karanténě projít lekcemi od Marka Ritsona, Avinashe Kaushika nebo třeba Marty Neumeiera.

Věřím, že tyto opatření splní svůj ůčel. Těším se na nové zkušenosti, které získáme spolu s našimi lektory v oblasti transformace vzdělávání do digitálního prostředí… a těším se, až se všichni budeme moci potkat osobně.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *