Může se zdát, že je brzo řešit ubytování na Marketing Festivalu ještě před samotným startem prodeje vstupenek. Z našeho pohledu je ale fér komunikovat toto možná trošku palčivé téma už teď.

Minulý týden jsem o tom informoval na Facebooku: Na první pohled je jasné, že Ostrava nabízí výrazně méně možností pro ubytování než Praha nebo Brno. Podle bookingu má konkrétně 14x méně hotelů než Praha a 3x méně než Brno.

Již několik týdnů proto pracujeme na nabídce dostatečného množství alternativ, abychom váš pobyt udělali co možná nejpříjemnějším. I když ubytování nejspíš nebude v takovém komfortu a blízkosti, na jaké jsme byli zvyklí v Brně, určitě to zvládneme.

Jaká řešení pro vás tedy chystáme?

1. Hotely v Ostravě

Kapacita klasických hotelů není bůhví jaká, naopak obsazenost pokojů v našem termínu docela rychle narůstá. Proto jsme již před pár týdny zarezervovali všechna zbývající volná lůžka v ostravských hotelech. Z nich vytvoříme seznam, který spolu s instrukcemi pro booking zveřejníme na webu nejpozději 15.5.

2. AirBnb

Mnou doporučené řešení. Pokud už teď víte, že se na #mktfest chystáte, skutečně vřele doporučuji vybrat si jeden z pokojů či celých bytů skrze AirBnb. Osobně tuto pohodlnější variantu sám velmi často využívám, když jezdím na světové konference. Pokud k registraci využijete tento odkaz, získáte slevu 800 Kč na první booking. Tím pádem to pro vás může být velmi zajimavé i cenově.

3. Couchsurfing – propojení s Ostravskými marketéry

Moc dobře si uvědomuji, že ne každý účastník festivalu je zároveň fanoušek přespávání na cízím gauči. Ale pro takové, které tímto řešením nepohrdnou, se budeme snažit udělat maximum. Máme v plánu propojit ostravské účastníky festivalu, ochotné nabídnout přespání, s těmi mimoostravskými.

4. Hotely a penziony mimo Ostravu se zajištěnou dopravou

Protože nechceme situaci podcenit, momentálně disponujeme rezervacemi také většiny ubytování v regionu (Frýdek-Místek, Třinec, Havířov, Beskydy, …). Za velmi zajímavé ceny nabídneme hotely a penziony všech kategorií, přičemž k nim zřídíme #mktfest autobusové shuttle linky zdarma. Chápu, že na první dobrou může znít představa festivalu v Ostravě a hotelu v Opavě nekomfortně, ale za předpokladu velmi častých spojů (i v nočních hodinách z afterparties), které navíc dorazí z venue do hotelu za 20 – 25 minut, se to od cesty nočním rozjezdem po Brně moc neliší. Networking v buse included. 🙂

Stejně jako ostravské hotely, i nabídku ubytování mimo Ostravu zveřejníme souhrně na webu nejpozději k 15.5.

5. Aktivně pomůžeme s hledáním

Primárně pro zahraniční účastníky, kteří mohou být z regionu tak trochu zmatení, jsem vyhradil speciálního člověka v týmu na asistenci s plánováním cesty a řešením ubytování. Oslovit ho s prosbou o pomoc s naplánováním vašeho pobytu v Ostravě budete moci i vy. Kontakt na konkrétní osobu zveřejníme současně s kompletní nabídkou ubytovacích možností.

Vím moc dobře, jak je komfort ubytování důležitý a budeme se pro něj snažit udělat maximum. Na druhou stranu absolutní prioritou pro nás zůstává práce na obsahu, velmi kritický výběr řečníků a špičková produkce festivalu. Proto věřím, že vám výběr ubytovacích možností, menší než v minulých letech, zážitek a přínos z akce nezkazí.

Děkuji moc za podporu a především děkuji nemalému počtu marketérů a lidí z Ostravy, kteří s řešením pomáhají, nebo nám již nabídli možnosti ubytování ostatních.

Hezký den přeje

1 Comment

  1. Ahoj Jindřich,
    skvelé, Couchsurfing ma napadol hneď ako jedno z riešení, tak sa teším, že nad tým uvažujete… Pecka!

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *